爱英语吧 > 阅读 > 完形填空 >  > 正文

2020高考全国卷完形填空Since our twins began learning to walk

时间:2020-07-09 10:18  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

Since our twins began learning to walk, my wife and I have kept telling them that our sliding glass door is just a window. The   41   is obvious. If we   42   it is a door, they’ll want to go outside   43  . It will drive us crazy. The kids apparently know the   44  . But our insisting it’s   45   a window has kept them from   46   millions of requests to open the door.

I hate lying to the kids. One day they’ll   47   and discover that everything they’ve always known about windows is a   48  .I wonder if   49   should always tell the truth no matter the   50  . I have a very strong   51   that the lie we’re telling is doing   52   damage to our children. Windows and doors have   53   metaphorical(比喻) meanings. I’m telling them they can’t open what they absolutely know is a door. What if later in   54   they come to a metaphorical door, like an opportunity(机会) of some sort, and   55   opening the door and taking the opportunity, they just   56   it and wonder, "What if it isn’t a door?" That is, "What if it isn’t a   57   opportunity?"

Maybe it’s an unreasonable fear. But the   58   is that I shouldn’t lie to my kids. I should just   59   repeatedly having to say, "No. We can’t go outside now." Then when they come to other doors in life, be they real or metaphorical, they won’t   60   to open them and walk through.

41. A. relief B. target C. reason D. case

42. A. admit B. believe C mean D. realize

43. A. gradually B. constantly C. temporarily D. casually

44. A. result B. danger C. method D. truth

45. A. merely B. slightly C. hardly D. partly

46. A. reviewing B. approving C. receiving D. attempting

47. A. win out B. give up C. wake up D. stand out

48. A. dream B. lie C. fantasy D. fact

49. A. parents B. twins C. colleagues D. teachers

50. A. restrictions B. explanations C. differences D. consequences

51. A. demand B. fear C. desire D. doubt 

52. A. physical B. biological C. spiritual D. behavioral

53. A traditional B. important C. double D. original

54. A. life B. time C. reply D. history

55. A. by comparison with B. in addition to C. regardless of D. instead of

56. A. get hold of B. stare at C. knock on D. make use of

57. A real B. Typical C. similar D. limited

58. A. safety rule B. comfort zone C. bottom line D. top secret

59. A. delay B. regret C. enjoy D. accept

60. A. hurry    B. decide C. hesitate D. intend


答案

41. C    42. A    43. B    44. D    45. A    46. D    47. C    48. B   49. A    50. D

51.B   52. C    53. B    54.A    55. D    56. B    57. A    58.C   59. D    60. C

2020年全国高考试题答案汇总

/new/81281/ 







TAG标签完形填空 2020高考 全国卷
  • 推荐
宏棋牌游戏送30金币